سال ۲۰۲۱ یکی از سالهای پررونق بورسهای جهان در زمینه جذب سرمایههای جدید، چه از طریق عرضه اولیه سهام و چه از راه افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده بود.
به گزارش فدراسیون بورسهای جهان، سال گذشته در مجموع بورسهای جهان توانستند یک هزار و ۳۵۰ میلیارد دلار سرمایه جدید جذب کنند که نسبت به سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۴۵ درصد افزایش نشان میدهد. در میان سه منطقه اصلی جهان، منطقه APAC (آسیا-اقیانوسیه) با ۴۱ درصد رشد، بیشترین میزان افزایش در سرمایه جذب شده را به خود اختصاص داد. پس از آن، منطقه Americas (آمریکا، مکزیک، کانادا) با ۳۲ درصد و منطقه EMEA (اروپا-خاورمیانه-آفریقا) با ۲۷ درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
با این حال، در سال ۲۰۲۲ جذب سرمایههای جدید با افت چشمگیری روبهرو شد. بر پایه آمارهای فدراسیون بورسهای جهان، در سه ماه نخست امسال میزان تامین سرمایه از طریق بورسها با ۴۹.۳ درصد افت نسبت به سه ماه پایانی سال گذشته همراه شد و به ۱۸۸.۶ میلیارد دلار رسید. در این افت تمامی مناطق سهیم بودند و منطقه Americas با ۷۶.۱ درصد کاهش در صدر قرار گرفت. پس از آن، منطقه APAC با ۴۵.۵ درصد و EMEA با ۳۸.۷ درصد در رتبههای دوم و سوم جای گرفتند. در سه ماه پایانی سال ۲۰۲۱ میزان تامین سرمایه از طریق بورسها به ۳۷۲.۱ میلیارد دلار رسید که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۹ بود.
بورسهایی که بیشترین میزان سرمایه را از ژانویه تا پایان آوریل ۲۰۲۲ جذب کردهاند، به این شرح هستند: بورس شانگهای، ۴۸.۴۷ میلیارد دلار؛ بورس شنژن، ۲۸.۴۹ میلیارد دلار؛ بورس کره جنوبی، ۱۱.۰۲ میلیارد دلار؛ بورس هنگکنگ، ۱۰.۸ میلیارد دلار؛ تیامایکس کانادا، ۹.۴ میلیارد دلار.
در نمودار زیر تغییرات در میزان سرمایه جدید وارد شده به بورسهای سه منطقه اصلی جهان از ژانویه ۲۰۲۰ تا پایان آوریل ۲۰۲۲ مشاهده میشود.
نظر شما